Friday, May 4, 2012


                                                                            Flamingas
Tai viai, kurie maitinasi filtruodami vandenį. Panėrę sapnus į vandenį flamingai liežuviu varo vandeeninteliai paukščinį į snapą ir jį košia per plyšius snape, taip surinkdami mažus augalus ir gyvūnus. Labai dideli paukščiai, sveriantys iki 4500 g. Kaklas ir kojos ilgos. Masyvus snapas beveik stačiu kampu išlinkęs žemyn. Žandų kraštuose yra raginių plokštelių. Priekiniai pirštai sujungti plaukiojamąją plėve. Plunksnos minkštos ir gana purios. Sparnai ir uodega trumpi.


Didysis tukanas (lot. Ramphastos tocoangl. Toco Toucanvok. Riesentukan) – stambiausia tukaninių (Ramphastidae) rūšis. Paplitęs Pietų Amerikoje;AmazonijojeČiakeBrazilijos plokščiakalnyje.
Jo ilgis apie 60 cm. Snapas oranžinis, siekia iki 19 cm. Apie akis yra plika, geltonai oranžinė oda. Paplitęs miškingose vietovėse, miškingose savanose, miškeliuose ir net atvirose vietose. Paprastai vaisus raško tupėdamas ant šakos, tačiau nukritusius gali rinkti ir nusileidęs ant žemės. Peri gyvų ar negyvų medžių drevėse, kai kada pasinaudoja termitynais.